RISKKAPITAL

RISKKAPITAL?

Hur är det egentligen med det? Det finns ju förstås en hel del Riskkapitalbolag. MEN det gemensamma för dom alla är att dom RISKERAR INGENTING.

Vad i alla sina dagar menar han tänker ni väl nästan högt! Riskkapital är snarare ett epitet än ett faktum pga. det enkla skälet att dessa bolag visserligen har pengar och gott om pengar men frågan är hur och när sattsar de dessa pengar. Det är det, timingen för deras insatser som stör mig.



Under tiden för företagsetablering No money från Riskkapital bolagen.
Under tiden för företagets dyra och besvärliga produktutvecklings arbete No money från Riskkapital bolagen.
Under tiden för den hårda och kostsamma marknådföringsarbetet No money från Riskkapital bolagen.

Men hör du Zack nu får du ge dig, när satsar de då sina slantar? ALDRIG?

Nej du, visst satsar de sina slantar men då ska de vara FÄRDIGT DUKAD BORD som det heter eller enkelt förklarat: När du som företagare, innovatör eller uppfinnare har passerat alla fallgropar, åtgärdat alla produktens barnsjukdomar. När produktionen och marknaden är säkrad, då går dom in och vill gärna att du ska dela med dig av dina framtida framgångar för nu finns det ju nästan ingenting att RISKERA.

Hur får man då hjälp med medfinansiering i tid, dvs. då man behöver hjälp som mest?

Lätt är det inte, men om du anser att du inte klarar vissa kostnader men ändå kommit en riktigt bra bit på vägen ska du då först tänka över om du har rätt bolags form ( AB, HB, KB) sen ska du bearbeta din bank och det ordentligt. Många innovatörer och nya unga företagare är rädda för att LÅNA pengar. Gör inte det, var inte rädd så länge du kan låna med ditt företag som säkerhet. Samtidigt som du förhandlar med banken försök även skapa underlag för ett så kallad "Prospekt avseende Nyemission" i ditt företag, (ett dokument i vilken du presenterar ditt företag din affärsidé och dina förutsättningar).

image246

Det är nu om någonsin du ska dela med dig genom att sälja aktie i ditt bolag, se till dock om möjligt att du behåller kontrollen över bolaget. De som går in och hjälper då du behöver hjälp som bäst ska också få förmånen att senare sitta tillsammans med dig kring den
FÄRDIGT DUKADE BORDET.

image247

Det du också ska tänka på i väldigt tidigt skede av ditt företagsamhet är att inse dina egna begränsningar och i god tid omge dig med duktiga delägare eller duktiga medarbetare, helst både och.

Lycka till med ditt företag!

Zack

Kommentarer
*****************************************************************************************
Postat av: Linda

Herregud.. rena grekiskan ju! eller så är det för att jag drinkat lite redan! Trevlig helg... Tycker det är sååå kul att läsa din blogg och dina kommentarer förgyller min dag! Kramis

2007-11-02 @ 18:12:55
URL: http://lindawashere.blogg.se
*****************************************************************************************
Postat av: Zack

Tack för dina vänliga ord. Det värmer så här i höstrusket. Och du tösen glöm inte varför du finnas bland mina favoriter :) I just love it!

Trevlig helg och tc :)

Kram

2007-11-02 @ 18:52:36
URL: http://cityoftheday.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

351536-747
RSS 2.0