Kvällsmacka eller?

Hejsan,

jag vet att man inte ska äta så här sent.

För en timme sen ficka jag i mig en bit av min Pizza resten hamnade i frysen.
Nu kanske en kvällspromenad och sen bär det till sängen!

image209


Receptet finns i inlägget "Extra jobb."

Ha det gött och från Zack

Tjuvlyssnat.se - Facebook i miniatyr?

image207

Det där med upphovsrätten begriper jag mig inte på!

Så jag får väl fråga er som vet: Är bloggen/hemsidan Tjuvlyssnat.se en ny FACBOOK.

Kommer vi snart att få läsa rubriker så som "Microsoft köper in sig i Tjuvlyssnat.se" eller "Aftonbladet köper Tjuvlyssnat.se". Vad tror ni?

I villkoren för att posta inlägg till Tjuvlyssant.se står det följande:

Vi kommer aldrig att ge ut din e-mail till någon. Vi kommer endast att använda den för att ställa dig eventuella frågor. Tjuvlyssningar utan giltig e-mail kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss rätten att använda din tjuvlyssning i andra sammanhang, som t.ex. i böcker och dyl.

Vem äger alltså upphovsrätten?

Jag undrar?

Vad gör man då av med sina tjuvlyssningar?
enkelt,
skapa en ny rubrik och publicera den på din blogg!

Zack

PS. Tjuvlyssnat.se ligger som favorit blogg i min presentation!

Från början


image188


Detta med att skriva av sig är väldigt skönt.

För en läsare kan det däremot vara lite körigt eftersom senaste inlägget ligger först.

Därför skapar jag en ny kategori i vilket jag allteftersom kommer att komplettera
i kronologiskt ordning inlägg om mitt liv.

Då börjar vi.

Det som krokigt ska bli

Älskar att resa, min första resa gjorde jag redan som 9-åring och den var ca 600 kilometer lång.

Jag rymde hemifrån till min faster från Novi Sad till Zagreb båda i forna Jugoslavien.Resan tog 16 timmar och var rena äventyret då jag liftade hela vägen. Trött, hungrig och sliten var man till slut framme.

När faster upptäckte att jag kom ensam ringde hon förstås min far och så småningom var jag hemma igen. Ja, ja men, straff fick jag också, rejält med stryk och en månad utegångsförbud.

Men som sagt spännande var det och skall göras om.

Din mor är död

Du som läser min blogg undrar kanske varför en 9 årig pojke rymmer hemifrån?

Jag ska berätta det kortfattat.

Det var mycket bråk hemma vid. En kväll kommer då min mor och sätter sig bredvid mig på sängkanten och säger att hon måste prata med mig. Du är visserligen väldigt ung men du kommer att förstå sa hon inledningsvis och jag kännde att någonting hämskt kommer att ske. Jag grät hejdlöst länge och väl då min mamma berättade att hon och pappa ska skiljas och att hon INTE är min mamma men att hon älskar mig som sin egen son..... Du var knappa året gammal när din pappa och jag gifte oss och jag har alltid älskat dig som min egen pojke.

Mycket tankar och mycket sorg för en liten grabb som jag var då men livet går vidare ändå. Någon gång senare frågade jag min far vars min riktiga mamma finns men fick höra att hon tyvärr är död.

Sänglakanen han inte svalna efter min "mamma" innan pappa hade en ny kvinna i sängen,
min unga styvmor.

Det var inte planerat

Två år senare var det dags igen.

Att rymma hemifrån var inte så roligt egentligen. Det gör man inte om man har en trevlig, lugn och harmoniskt hem. Det hade jag dess värre inte men jag hade ganska taskig styvmor.

Pappa brydde sig inte om någonting annat än sig själv ,så ensam var jag, mycket ensam och utsatt. Att lifta igen tänkte jag inte göra det var visserligen spännande men farligt. Tåg ska jag ta tänkte jag men pengar, ja du, lite hade jag men bara till maten. Godståg får det bli, såg det på TV, man blir ju tågluffare om man inte åker fast förstås. När natten lagt sig smög jag ut till spåret och hoppade på ett tåg som jag viste var på väg till Zagreb.

Tyckte mycket om min faster och kände mig trygg hos henne.
Väl på tåget kurrade jag ihop mig i en hörna och somnade.

Dröm om min förvåning när jag insåg vars jag hade hamnat, i Ungern och Budapest, ett främmande land utan rese eller identitetshandlingar huh, huh vad jag har ställt det till för mig.

Nyfikenheten tog dock över och en liten sitseeing blev det i alla fall. Men först det viktigaste, orientera sig ordentlig och lägga spåret och allt om tåget på minnet, detta blev min räddning och jag lyckades komma till Subotica i Jugoslavien, bara 150 km från min stad.

Resten var rena "barn leken", att komma över gränsen var både svårt och farligt men turen höll i sig, tack och lov. Jag undrade vars jag kommer att hamna nästa gång?

För det blir säkert en nästa gång.

Utan hem

Det var "rena barnleken" att komma tillbaka till min hemstad men hem kunde jag bara inte gå. Jag strövade runt omkring i flera dagar. Sova i parker och övergivna lokaler, trä kojor och liknande började ta ut sin rätt. Trä kojor var bäst för det fanns många lös/vilda springande hundar. Mat sen, tja, jag åt när jag hadde något att äta.

Till slut tog polisen mig för som de trodde fylleri, jag, visade sig, vinglade kraftigt när jag gick. Väl på polisstationen upptäckte de att jag inte var full, "hungrig är han, det är vad han är" sa en kvinnlig polisutredare. De fixade par smörgåsar och lite saft, sen var det tillfälligt vistelse i en cell. Rätt så rädd var jag så jag uppgav mitt namn och min adress och gissa vem de ringde? Pappa förstås...Han kom sent på natten för att hämta mig, han menade att han var på annat ort vist "säkert" han skämdes väl förstås.

Utredaren frågade om hur länge jag varit borta, ett par dagar svarade han (Bull skit, det var nästan en hel vecka). Utredaren frågade vidare om han har anmält mig som saknad men pappa fick svara nej och grinade illa. "Fy fan vad han brydde sig om mig" Väl hemma blev det som vanligt stryk och det rejält, kunde inte sitta ordentligt på flera dagar.

Till slut insåg han att jag kommer att rymma igen så han pratade med faster. Jag fick komma och bo med dem samt avsluta grundskolan i den lilla samhälle som heter Bjelovar. Någon vidare utbildning blev det inte så jag jobbade med det jag fick och klarade mig så gott jag kunde för hos faster gick det inte att bo länge, jag kostade för mycket då de redan hade sina tre barn. Mitt öde som vanligt, den trettonde kulingen hos suggan med bara 12 st. spenar :(

Alltid i vägen och alltid för mycket men, skam den som ger sig, bättre ska de bli och det blev det :) Man är sin egen lyckans smed, då, nu och för alltid.

Hur ska man överleva

Det var minst sagt tufft att överleva. Snart 16 år gammal kommer jag då tillbaka till min hemstad.

Att få jobb var svårt och när man väll fick någonting så var det dåligt betalt utom på Järnvägen. Så det blev dit man begav sig varje morgon kl. tre. Man hoppades bli utplockad bland alla karlar som stod och hoppades som jag om att få göra ett dagsverke. Jobbet, huu, det var att lasta av Stenkol från vagnarna. Jag minns än idag hur förbajad stor spaden var, man tyckte att bara spaden vägde bly. Det var dock bara att bita ihop och jobba för att äta måste man. Händerna blödde mot kvällen men nästa dag kl. 3 var man där igen och hoppades.

Ena morgonen blev det då ingenting, med böjt huvud gick jag därifrån. När jag passerade en affär såg jag en äldre dam bära rätt så stora matkassar. Jag gick fram och frågade om jag får hjälpa bära dessa tunga kassar. Gärna sa damen och så blev det. Väll framme vid damens hus fick jag komma in med kassarna. Damen, Dragana heter hon föresten, tackade för hjälpen och frågade om jag fick någon frukost än? Jag skrattade faktiskt till och förklarade att jag mindes inte när jag åt frukost senast. Snäll var hon och serverade bröd, pålägg, mjölk, färska tomater och paprika. Jag tittade på henne och sa att jag är hungrig och att jag äter gärna men bara om jag efteråt kan hjälpa henne med mer saker som hon kanske behöver få gjort. Hon tyckte om det och vi var överens.

På bakgården hade Dragana någon slags byggnad. Det visade sig att hon hyr ut rum till folk och att ena av rummen behövde fixas. Det blev snickeriarbete fram till lunch och sent på kvällen var jag klar. Under tiden jag jobbade såg jag att Dragana hade ett rätt så dragigt och kall rum på knappa 6 kvadrater som inte var i ordning ställd. Jag tog till mig modet och frågade om jag får sova över där, det gick ju bra. Senare renoverade jag rummet och fick bo där gratis tills jag äntligen tre månader senare fick jobbet som rekvisita förvaltare vid Nationella Teatern i Novi Sad.

Jobb och boende, varm dusch och rinnande vatten, VILKEN LYCKA, turen har vänt....och kärleken är på väg...

30 dagars fängelse

Men först måste jag bara berätta om min erfarenhet när det gäller rättsystemet i vissa länder. Jag var väl just fyllda 17 år när händelsen inträffade. Cyklade sent från jobbet någon gång efter 23. Genade som vanligt genom parken när jag hörde rop om hjälp. Jag stannade upp och försökte lokalisera varifrån rösten kom? I månskenet såg jag då tre personer i gräset intill ank- dammen. Först trodde jag att de bara busade där i gräset men tjejens rop var äkta, hon var rädd och skräckslagen.

Jag samlade modet och gick fram till dem, ena av grabbarna la benen på ryggen direkt men den andra var väldigt förbannad på mig och gick till angrepp. Nu när det var bara en motståndare kvar försvann min rädsla och ilska vällde fram, tro mig, jag bankade skiten ur han ordentligt.

Tjejen var fortfarande väldigt omskakad så jag hjälpte hon till polisen med grabben framför oss. Väll framme hos polisen så ringde han, antagligen till sin far för 10 - 15 minuter senare kom en man samtidigt som tjejens far. När papper var påskrivna gick vi hem.

20 dagar senare blev jag kallad till tingsrätten, som vittne trodde jag. Men inte, jag var den anklagade, kontenta av min insats, 30 dagar fängelse för misshandel och dryga böter som jag inte hadde råd med.

Det blev inget åtal för försök till våldtäkt, det blev som det vackert kallas förlikning mellan parter. Blev jag besviken? Oh ja, gissa bara men tjejens far betalade mina böter och tjejen var på besök hos mig var och varannan dag så jag klarade mig rätt hyfsat.

Skulle jag göra om det?ABSOLUT,

det gjorde jag senare under åren vid flera tillfällen och förlorade en och annan tand men det var det värt.

Jag skulle bli väldigt glad om vi skulle börja bry oss mer om varandra en vi i allmänhet gör och ingripa då nöden så kräver.

Sex veckor i LyxI dag kommer jag att berätta om Sommaren och ledigheten.

Det kommer att bli berättelsen om mina sex veckor Lyx vid Adriatiska havet i Dubrovnik, Budva och Split.

Där fanns de vackraste kvinnorna, det bästa vädret och den bästa tiden på året. Man njöt vartenda stund och insöp alla underbara dofter av människor och natur.

Måste dess värre ut på stan en sväng så var snälla och ge er till tåls. Jag är tillbaka om par timmar.

I månens sken

Med handen på hjärtat, den tiden var bland det bästa i min ungdom.

Underbara minnen att blicka tillbaka på. Man små ler, nästan myser och känner lite nostalgi.

Det hela började långt innan semestern. Min gode vän Alexander (Sascha) och jag tränade hårt för att orka cykla ca: 600 km ner till havet. Vi tränade tempo cykling, skrot lyftning och liknande. Planerade resvägen, rastplatser, övernattningar och inte minst ekonomi. Vi behövde inte så mycket pengar egentligen. Det mest viktiga är att ha pengar till mat för par tre dagar och att köpa tåg biljetter till återresan, vi tänkte inte cykla tillbaka.

När Sommaren sen kom packade vi våra väskor. Det viktigaste var reservdelarna i fall cyklarna pajade och sen förstås det vanliga toalett grejer tandkräm, deo, tandborste, tvål schampo samt rakkniven (ha, ha man fick börja raka sig). 4 par bad brallor två par jeans 4-5 t-shirts och 2 skjortor och min gitarr vill jag minnas. Behövs det mer kläder tänkte vi handla på platsen. Då var det dax, det bar i väg. Vi hade ett relativt lugn tempo och passade på att njuta av omgivningen, nallade frukt och grönsaker på vägen och på natten reste vi vårt lilla tält, tände en brasa och plockade fram våra två gitarrer förstås. Nästa morgon vaknade man med tuppen och samma sak igen tills vi kom fram.

Det vi gjorde först av allt när vi var framme var att hoppa i vattnet. Första dopp i det underbart kalkberikade havet var det bästa, vattnet var så rent och klart att man kunde se hur djupt som helst. Helt galet underbart. Nästa mål var det att hitta en bra kamping plats. Valet var väldigt utstuderat får jag erkänna. Det ska inte vara långt från de fina hotellen så att våra gitarrer kan höras men samtidigt tillräckligt långt borta så man inte kan se vad vi har för oss. Nästan som att finnas men inte synas. :)

När vi ställde oss i ordning då var fällan gillrad.

Vad då för fälla undrar ni säkert?

Ja, det är så att på platsen fanns det gott om ensamma tjejer/kvinnor framför allt från Tyskland. De var där utan sina män med tanke på att roa sig på bästa sättet och så mycket det bara går. Pengar hade de som gräs. Ni förstår våran tanke var inte att tillbringa 6 veckor i tält. ;) Först såg vi dom på stranden, pratade med dem och till kvällen bjöd dem till vår lilla kampingplats. Med lite vin, skön gitarr spel och sång, månen som speglade sig i vattnet med löftet om att den ska bevara hemligheter som utspelade sig framför dess milda ögon. Ni kan säkert räkna ut hur det hela slutade, med oss två som var lika äldiga som brasan vi satt framför. Min favorit var ju natt bad med....... ja ni vet och utan......... tja det vet ni också ;)

Nästa natt behövde vi inte länge sova i tältet.

När man lever så här fritt och underbart går sex veckor fort, väldigt fort. Det enda som ändrade sig var tjejerna vi träffade efter att de förra åkte tillbaka till sina respektive länder. Milda Matilda, känner att jag nästan rodnar när jag tänker tillbaka men vi var ärliga med tjejerna det lovar jag, raka puckar var det. Vi behövde dem och de hade inget emot att bli uppvaktade på vår harmlösa sätt. Alla var glada och nöjda.

Som sagt en underbar tid i mitt liv.

Allting har sin början och sitt slut så även saker och händelser i våra liv. Snart blir mitt liv ett HELVETE som gav mig mardrömmar i fem långa år men mer om detta nästa gång.
Var rädda om varandra, lev livet och låt den inte leva er.

Odödlig

Det är många gånger så att vi i svåra stunder behöver någonting att falla tillbaka på. Det kan vara vår älskade, vår familj eller våran vän. Ibland behöver vi minnas våra ljuva stunder från våra ungdoms år. Det viktiga är att det hjälper för då känner man sig inte ensam trots att man kanske är det.

Jag berättade att i min packning fanns även en gitarr.

Så nu min vän, luta dig tillbaka, blunda och föreställ dig havet som brusar och syrsorna som sjunger. Känn doften av blommor blandad med den svaga doften av rök från brasan du sitter in till och känn värme från en hand i din.

Tryck på play och lyssna på sånger jag spelade och sjöng en gång för länge sedan.

Jag hoppas att den känsla du får blir en fin avslutning på en kanske hektiskt dag.
Dröm dig bort för en stund glöm alla problem och besvär och må riktigt bra.Jag är KÄR

Det är sant.

Alexander och jag kom hem från Adriatiska havet. Redan två kvällar senare satt vi som vanligt på kajen vid Donau stranden när en av våra kompisar kom förbi i sällskap med sina tre tjej kompisar.

Min blick mötte Marias och jag var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLD

Resten av Sommaren har vi hängt på "Strand" stort bad plats vid Donau. När kvällen närmade sig började vi sakta dra oss in till stan och då var det några favoriter, platser som vi brukade finnas på. På bilden nedan kommer jag att markera alla tre.

image199

Här i Donau parken brukade vi för det mesta samlas när vi hade våra gitarrer med, vi drog ihop tre bänkar och spelade, pratade drog roliga historier och hade det riktigt mysigt. Själv uppvaktade jag Maria, Gud vad underbar denna tjej var. Hon hade långt självlockigt hår och djupa blå ögon. Min dröm tjej, i alla fall just då.

När vi begav oss till Fästningen var det oftast pga. att det var dans där. Vi fick ta bussen dit men tillbaka promenerade vi. Det var ju sköna sommar nätter. Alexander gick med sin tjej, Bora med Merry och Maria och jag gick tillsammans och pratade, lärde känna varandra och förstås busade med de övriga i genget.

Om vi trodde att det finns de minsta chans att man får hångla med sin tjej var det skogsdunge som gällde. Där tände vi en brasa och plockade fram kanske en eller två flaskor vin, vindruvor, ost och färsk vit bröd. Där fick jag min första kyss från Maria och därefter var vi ju ett par. Vi hade det mysigt och bra länge.

Minns hur det var om kvällarna då jag jobbade sent. Jag kunde inte bege mig hem utan att träffa Maria innan. Så jag hoppade på min cykel och cyklade till andra sidan staden för att komma under hennes fönster och knacka på. Är det så att det var riktigt sent brukade Maria fästa ett snöre på en penna som hon satte i fönstret och andra ända av snöret satte hon fast på sitt finger. Väl framme ryckte jag lätt i snöre och vips så var hon i fönstret. Det där med snöret var bra, utan den var det risk att man väcker hennes mor som i alla fall i början inte var så förtjust i hennes dotters pojkvän. Livet lekte och jag var lycklig.Jag tror att jag vill gärna ha kvar känslan som just nu svepte över mig så jag slutar här.

Livet är en tidsinställd Bomb

Jag brukar inte gärna berätta om denna period i mitt liv för det väcker mycket starka känslor inom mig. Det är kanske dags att ändra på det och berätta. Detta inlägg kommer förmodligen att bli min längsta. Jag berättar alltihopa här och nu. Livet är märklig kan man gott säga. Just som jag hadde det skönt, bra jobb underbar tjej, kanon kompisar och just då så SMALL det. I brevlådan hittade jag kallelsen till mitt militära tjänst. i

I mitt land är det så att en kille inte ses som en man innan han fullgjort sin militär tjänst. Man ställer till med stor fäst för vänner och släkten och man firar långt in på natten. Systrar och mödrar gråter medan fäder håller masken och går runt som tuppar eftersom deras son ska till lumpen och bli en man. Mödrarna och systrarna och även min Maria grät för de var rädda att man kanske inte kommer tillbaka.

Det var ju förstås meningen att man kommer hem efter 18 månader tjänst, men som det senare visade sig hemkomsten var inget man kunde ta för givet.

Jag hadde lite tur för tre andra kompisar blev också inkallade. En av dom var min mycket god vän Bora. Bora är en sådan person som kunde få dom döda att skratta. Tjejerna var rätt så galna i honom, så han hadde ingen fast relation. Fri som en fågel brukade han säga.

Och turen den höll isig, vi blev alla utplacerade på militärutbildning i Rijeka i den delen av forna Jugoslavien som i dag är Kroatien. Tufft var det, förbannat tufft men vi klarade oss väldigt bra. Efter sju månader hade vi tävlingsskjutning och mitt resultat resulterade i två veckor permis. Prickskytte, hög-hastighets kula och 800 meter, det var min specialitet. Ut över det så fick vi förstås lära oss mycket annat, bl. a. fick jag mitt körkort i lumpen. Disciplinen var hård, det fanns bara två svar som man kunde ge till sin överordnad: Ja Kapten eller jag är sjuk. Vid det senare var det sjukan som gällde och visade sig då att man inte är sjuk, då du hm, det vill ni nog inte veta tror jag. Jag kan säga i alla fall så här mycket. "Var man inte sjuk när man gick dit så var man sjuk efteråt."

Väl, när utbildningen blev klar blev vi utposterade runt om i landet. Bora och en ny funnen vän i Rijeka och jag hamnade i Maribor i nuvarande Slovenien och gränsposteringen. Det är nu helvetet började, ett ED är ett ED och jag kan inte förmå mig att berätta det som man inte fick berätta då. Våran bas var i Maribor men där var vi nästan aldrig, gränsen var vårt hem.

Vår uppgift var att sydda landets gränser och dess invånare om så krävs med livet som insats. Jag var väldigt stolt över min uppgift och gjorde den väl. Tiden gick och vi var med om både det ena och det andra. Nya ärr och nya erfarenheter fick vi. För varje månad som gick gjorde man en hack i kammen. När det blev kvar bara ett hack att göra eller mer exakt 13 dagar innan jag skulle mucka så hände det.

Larmet gick klockan två på naten, vi klädde på oss och rusade förbi ammunitionslagret och kunde konstatera att det var skarp ammunition vi fick och jag fick min special bössa i stället för automatvapen som jag hadde nästan alltid. Nackhåren reste sig och jag insåg att det är alvar.

Uppdraget var att omringa en del olämpliga personer i ett skogsparti och om möjligt ta dom levande. Vi fick mycket tydliga order om att se till att ha säker skydd och framför allt att inte skjuta utan order om det. Jag gjorde som jag blev tillsagd och fann en plats ca: 250 m från målet valde ut mitt mål och väntade.

Bora som var närmast männen kunde inte hålla sig i skinnet ,han min älskade pajas och glädje spridare. Männen på andra sidan upptäckte han, en kort salva genomborrade natten och min vän fanns inte mer.

Jag såg skytten från min plats där jag satt i säkerhet. Behövde bara krama avtryckaren men kaptenen intill mig höll hårt i min arm medan tårarna rann så som de aldrig mer kommer att göra. Gjorde jag rätt som lydde order hadde Bora levt om jag skjutit.......dessa frågor plågade mig i fem långa år. Ofta vaknade jag skrikande på nätterna, drömde om att jag är inkallad på nytt och samma uppdrag måste jag göra.

En vecka senare fick jag höra att min andre vän som blev inkallad samtidig är också död, blev överkörd vid en utryckning. Fy fan, vi var ju så unga med hela livet framför oss. Väldigt besviken, upprörd, uppgiven vägrade jag lyda order nästa gång, resultat en vecka i flängelsen, kontenta, tre veckor förlängning av min tjänst.

Kommer detta helvete aldrig att ta slut. Tre veckor gick sakta väldigt sakta, jag pratade inte med någon bara lydde order, knappast åt och det ända som höll mig uppe var Marias brev som mot slutet var flera brev per dag.

image204

Till slut blev jag fri. En ny människa lämnade bakom sig de tunga porten till kasernen och ingenting blev som förr.

En ung glad och lycklig kille gick in
och en mogen drygt 20 år gammal
något bitter och besviken men stolt man kom ut.

Men tiden läker alla sår så även mina men det är en helt annan berättelse.

Hur mycket orkar man?


Det var skönt att äntligen vara tillbaka i Novi Sad.

Maria väntade på järnvägsstationen, bar hon viste att jag kommer och inte fick hon berätta för någon annan. Vi kramades hårt hon grät och jag tröstade oss båda med att det är över.

Till kvällen ordnade Maria liten fest för våra närmaste vänner. Stämningen var fin men någonting fattades. Vi viste alla vem det var men vi pratade inte om det. För knappa två veckor sen var dom alla på Boras begravning.

Det var ju över men jag blev aldrig mer den person de kände till. Civila kläder kändes inte som de brukar och det man kände inom sig fick stanna där. På jobbet var allt som vanligt och livet började återgå till det "normala" om det nu någonsin blev det igen.

Jag kände hur bitterheten i mig växte för var dag som gick. Jag fick inte berätta vad jag varit med om. Hyckleri tyckte jag då och det tycker jag fortfarande. Tankarna i mitt huvud var mörka och tunga. Nätterna var korta och besvärliga. Satt väldigt ofta i mitt mörka rum och rökte. Varför ska jag få leva? Frågan ekade i mitt sinne och min vardag blev tyngre och tyngre. Till slut bestämde jag mig att jag måste försöka hitta min riktiga mors grav. Man sa till mig att hon var död.

Jag viste var jag var född, lånade en bil och åkte dit. Jag letade febrilt överallt, besökte myndigheter och till slut någon gång omkring 10 på kvällen fick jag ge upp. När jag var på väg ut ur staden vinglade plötsligt en person framför bilen, det var precis så jag inte körde över han. Jag stannade bilen och gick ut för att se hur det gick för han. Han var helt OK och bad om ursäkt för det han ställde till med. Ledsen och besviken över dagens misslyckande att hitta spår efter min mor viftade jag bara avvärjande och sa att det är inga problem och tänkte sätta mig i bilen och åka vidare.

Då, hör och häpna, frågar manen om jag kan tänka mig skjutsa han till buss stationen. För ett ögonblick tyckte jag att det var det fräckaste men sa till han att: "visst, hoppa in" och vi åkte i väg. Medan jag körde tittade han på mig så där på snedden och konstaterade att jag inte är från stan, för annars skulle han känna igen mig, Jag känner ju varenda kotte i den här hålan sa han och sen undrade hang vad jag gör här. Hälsade jag på någon eller är jag bara på genomresan.

Besviken som jag var berättade jag kort vad det rörde sig om. Han sa då till mig: Hör du pojk, istället för att vara förbannad på mig för det jag nästan ställde till med skjutsar du mig till bussen. Du var mig en snäll fan".

Han plockade fram en skrynklig servett och bad om mitt namn och adress , mammas namn och sa: Jag ska ge igen pojk, ge mig två veckor så kommer jag att hitta din mor, det lovar jag. Visst tänker jag, prata det är du bra på , men jag gav honom mitt adress och mammas namn så han blir tyst. Släppte av han vid buss stationen och åkte vidare.

Fyra dagar senare när jag gick till jobbet blev jag stoppad av dörrvakten som sa att jag har ett brev. Brevet var från fyllon jag höll på att köra över, HAN HITTADE MIN MORMOR.


Hur mycket orkar man?

image186Det var skönt att äntligen vara tillbaka i Novi Sad.

Maria väntade på järnvägsstationen, bar hon viste att jag kommer och inte fick hon berätta för någon annan. Vi kramades hårt hon grät och jag tröstade oss båda med att det är över.

Till kvällen ordnade Maria liten fest för våra närmaste vänner. Stämningen var fin men någonting fattades. Vi viste alla vem det var men vi pratade inte om det. För knappa två veckor sen var dom alla på Boras begravning.

Det var ju över men jag blev aldrig mer den person de kände till. Civila kläder kändes inte som de brukar och det man kände inom sig fick stanna där. På jobbet var allt som vanligt och livet började återgå till det "normala" om det nu någonsin blev det igen. Jag kände hur bitterheten i mig växte för var dag som gick. Jag fick inte berätta vad jag varit med om.

Hyckleri tyckte jag då och det tycker jag fortfarande. Tankarna i mitt huvud var mörka och tunga. Nätterna var korta och besvärliga. Satt väldigt ofta i mitt mörka rum och rökte. Varför ska jag få leva? Frågan ekade i mitt sinne och min vardag blev tyngre och tyngre. Till slut bestämde jag mig att jag måste försöka hitta min riktiga mors grav. Man sa till mig att hon var död. Jag viste var jag var född, lånade en bil och åkte dit.

image187Jag letade febrilt överallt, besökte myndigheter och till slut någon gång omkring 10 på kvällen fick jag ge upp. När jag var på väg ut ur staden vinglade plötsligt en person framför bilen, det var precis så jag inte körde över han. Jag stannade bilen och gick ut för att se hur det gick för han. Han var helt OK och bad om ursäkt för det han ställde till med. Ledsen och besviken över dagens misslyckande att hitta spår efter min mor viftade jag bara avvärjande och sa att det är inga problem och tänkte sätta mig i bilen och åka vidare.

Då, hör och häpna, frågar manen om jag kan tänka mig skjutsa han till buss stationen. För ett ögonblick tyckte jag att det var det fräckaste men sa till han att: "visst, hoppa in" och vi åkte i väg. Medan jag körde tittade han på mig så där på snedden och konstaterade att jag inte är från stan, för annars skulle han känna igen mig, Jag känner ju varenda kotte i den här hålan sa han och sen undrade hang vad jag gör här. Hälsade jag på någon eller är jag bara på genomresan. Besviken som jag var berättade jag kort vad det rörde sig om.

Han sa då till mig: Hör du pojk, istället för att vara förbannad på mig för det jag nästan ställde till med skjutsar du mig till bussen. Du var mig en snäll fan".

Han plockade fram en skrynklig servett och bad om mitt namn och adress , mammas namn och sa: Jag ska ge igen pojk, ge mig två veckor så kommer jag att hitta din mor, det lovar jag. Visst tänker jag, prata det är du bra på , men jag gav honom mitt adress och mammas namn så han blir tyst. Släppte av han vid buss stationen och åkte vidare.

Fyra dagar senare när jag gick till jobbet blev jag stoppad av dörrvakten som sa att jag har ett brev.

Brevet var från fyllon jag höll på att köra över, HAN HITTADE MIN MORMOR.

Fortsättningen följer

Zack

Livet är en tidsinställd Bomb!

mina bloggisar. Jag brukar inte gärna berätta om denna period i mitt liv för det väcker mycket starka känslor inom mig. Det är kanske dags att ändra på det och berätta. Detta inlägg kommer förmodligen att bli min längsta. Jag berättar alltihopa här och nu.

Livet är märklig kan man gott säga. Just som jag hadde det skönt, bra jobb underbar tjej, kanon kompisar och just då så SMALL det. I brevlådan hittade jag kallelsen till mitt militära tjänst.

image181I mitt land är det så att en kille inte ses som en man innan han fullgjort sin militär tjänst. Man ställer till med stor fäst för vänner och släkten och man firar långt in på natten. Systrar och mödrar gråter medan fäder håller masken och går runt som tuppar eftersom deras son ska till lumpen och bli en man. Mödrarna och systrarna och även min Maria grät för de var rädda att man kanske inte kommer tillbaka.

Det var ju förstås meningen att man kommer hem efter 18 månader tjänst, men som det senare visade sig hemkomsten var inget man kunde ta för givet.

Jag hadde lite tur för tre andra kompisar blev också inkallade. En av dom var min mycket god vän Bora. Bora är en sådan person som kunde få dom döda att skratta. Tjejerna var rätt så galna i honom, så han hadde ingen fast relation. Fri som en fågel brukade han säga.

Och turen den höll isig, vi blev alla utplacerade på militärutbildning i Rijeka i den delen av forna Jugoslavien som i dag är Kroatien. Tufft var det, förbannat tufft men vi klarade oss väldigt bra. Efter sju månader hade vi tävlingsskjutning och mitt resultat resulterade i två veckor permis.

Prickskytte, hög-hastighets kula och 800 meter, det var min specialitet. Ut över det så fick vi förstås lära oss mycket annat, bl. a. fick jag mitt körkort i lumpen. Disciplinen var hård, det fanns bara två svar som man kunde ge till sin överordnad: Ja Kapten eller jag är sjuk. Vid det senare var det sjukan som gällde och visade sig då att man inte är sjuk, då du hm, det vill ni nog inte veta tror jag. Jag kan säga i alla fall så här mycket. "Var man inte sjuk när man gick dit så var man sjuk efteråt."

image182

Väl, när utbildningen blev klar blev vi utposterade runt om i landet. Bora och en ny funnen vän i Rijeka och jag hamnade i Maribor i nuvarande Slovenien och gränsposteringen. Det är nu helvetet började, ett ED är ett ED och jag kan inte förmå mig att berätta det som man inte fick berätta då. Våran bas var i Maribor men där var vi nästan aldrig, gränsen var vårt hem.

351536-183Vår uppgift var att sydda landets gränser och dess invånare om så krävs med livet som insats. Jag var väldigt stolt över min uppgift och gjorde den väl. Tiden gick och vi var med om både det ena och det andra. Nya ärr och nya erfarenheter fick vi. För varje månad som gick gjorde man en hack i kammen. När det blev kvar bara ett hack att göra eller mer exakt 13 dagar innan jag skulle mucka så hände det.

Larmet gick klockan två på naten, vi klädde på oss och rusade förbi ammunitionslagret och kunde konstatera att det var skarp ammunition vi fick och jag fick min special bössa i stället för automatvapen som jag hadde nästan alltid. Nackhåren reste sig och jag insåg att det är alvar. Uppdraget var att omringa en del olämpliga personer i ett skogsparti och om möjligt ta dom levande. Vi fick mycket tydliga order om att se till att ha säker skydd och framför allt att inte skjuta utan order om det. Jag gjorde som jag blev tillsagd och fann en plats ca: 250 m från målet valde ut mitt mål och väntade.

Bora som var närmast männen kunde inte hålla sig i skinnet ,han min älskade pajas och glädje spridare. Männen på andra sidan upptäckte han, en kort salva genomborrade natten och min vän fanns inte mer.

Jag såg skytten från min plats där jag satt i säkerhet. Behövde bara krama avtryckaren men kaptenen intill mig höll hårt i min arm medan tårarna rann så som de aldrig mer kommer att göra. Gjorde jag rätt som lydde order hadde Bora levt om jag skjutit.......dessa frågor plågade mig i fem långa år. Ofta vaknade jag skrikande på nätterna, drömde om att jag är inkallad på nytt och samma uppdrag måste jag göra.

En vecka senare fick jag höra att min andre vän som blev inkallad samtidig är också död, blev överkörd vid en utryckning. Fy fan, vi var ju så unga med hela livet framför oss. Väldigt besviken, upprörd, uppgiven vägrade jag lyda order nästa gång, resultat en vecka i flängelsen, kontenta, tre veckor förlängning av min tjänst. Kommer detta helvete aldrig att ta slut. Tre veckor gick sakta väldigt sakta, jag pratade inte med någon bara lydde order, knappast åt och det ända som höll mig uppe var Marias brev som mot slutet var flera brev per dag.

image185

Till slut blev jag fri. En ny människa lämnade bakom sig de tunga porten till kasernen och ingenting blev som förr.

En ung glad och lycklig kille gick in
och en mogen drygt 20 år gammal
något bitter och besviken
men stolt man kom ut.

Men tiden läker alla sår så även mina men det är en helt annan berättelse.

Ha en bra dag mina bloggisar.


från Zack

JAG ÄR KÄR fortsättning

351536-174

Här i Donau parken brukade vi för det mesta samlas när vi hade våra gitarrer med, vi drog ihop tre bänkar och spelade, pratade drog roliga historier och hade det riktigt mysigt.

Själv uppvaktade jag Maria, Gud vad underbar denna tjej var.
Hon hade långt självlockigt hår och djupa blå ögon.
Min dröm tjej, i alla fall just då.

351536-176

När vi begav oss till Fästningen var det oftast pga. att det var dans där.
Vi fick ta bussen dit men tillbaka promenerade vi.
Det var ju sköna sommar nätter.

Alexander gick med sin tjej, Bora med Merry och
Maria och jag gick tillsammans och pratade,
lärde känna varandra och förstås busade med de övriga i genget.

Om vi trodde att det finns de minsta chans att man får hångla med sin tjej var det skogsdunge som gällde.

351536-175

Där tände vi en brasa och plockade fram kanske en eller två flaskor vin, vindruvor, ost och färsk vit bröd. Där fick jag min första kyss från Maria och därefter var vi ju ett par.

Vi hade det mysigt och bra länge. Minns hur det var om kvällarna då jag jobbade sent. Jag kunde inte bege mig hem utan att träffa Maria innan. Så jag hoppade på min cykel och cyklade till andra sidan staden för att komma under hennes fönster och knacka på. Är det så att det var riktigt sent brukade Maria fästa ett snöre på en penna som hon satte i fönstret och andra ända av snöret satte hon fast på sitt finger. Väl framme ryckte jag lätt i snöre och vips så var hon i fönstret.

image177

Det där med snöret var bra, utan den var det risk att man väcker hennes mor som i alla fall i början inte var så förtjust i hennes dotters pojkvän. Livet lekte och jag var lycklig. Jag tror att jag vill gärna ha kvar känslan som just nu svepte över mig så jag slutar här.

image179

sov gott bloggisar

Zack

JAG ÄR KÄR

Det är sant.

Alexander och jag kom hem från Adriatiska havet.

Redan två kvällar senare satt vi som vanligt på kajen vid Donau stranden när en av våra kompisar kom förbi i sällskap med sina tre tjej kompisar.

Min blick mötte Marias och jag var

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLD

image171

Resten av Sommaren har vi hängt på "Strand" stort bad plats vid Donau.

När kvällen närmade sig började vi sakta dra oss in till stan och då var det några favoriter, platser som vi brukade finnas på.

På bilden nedan kommer jag att markera alla tre.

351536-173

Ska ut en sväng men blir inte borta länge så berättar jag mer om dessa tre platser och vad vi gjorde där.

Må gött så länge

Zack

Tävling

image170


Tävling hos Olga the Russian

Olgas blogg http://olgatherussian.blogg.se fyller sex månader.

Det firar hon med en tävling.

Så klart måste man ju vara med...  en vinst skulle vara rolig extra Julklapp till mina töser :)

Häng på, man vet aldrig, kanske du har tur!

Zack

"Reinfeldt har vilselett de lågavlönade kvinnorna"

image169

Där ser ni, har inte hunnit mer än att postat min förra inlägg och så ser jag denna rubrik i DN.

Sorgligt, det är det enda jag kan säga.

Tänker inte ens kommentera artikeln.

Kram till er från en åter på politikerna besviken Zack, skam på torra land!

"Grundlagsutredningen bör ompröva sin existens"

Det där med politiken har jag aldrig begripit mig på. Jag har dock ansett att politikerna, och det rätt så många av dem, är mycket bra på att inte svara på den fråga de får och att de är jätte duktiga på att förvränga sanningar för att inte säga ljuga.

image168
Värst är det inför valet, då ljuger man på längden och på tvären och lovar både det ena och det andra men ingentig blir gjort i alla fall. När de väl kommer till makten glömmer de allt de lovat. Sen får man fram en vinnare och det enda man fråga sig då är om det blev det minst onda av alla som vann.

Nej ni, politiken får vara för min del. Ärlighet varar längst men ärligheten finns inte i politiken.från Zack

Rösta gärna på veckans fråga i spalten till höger, snälla!

Extra jobb

bloggisar. Det där med att göra bort sig bekommer mig inte särskilt. Jag bjuder gärna på mig själv. Särskilt om det gör att jag får människor att skratta. Gillar dock inte att göra bort mig på det viset att detta innebär att jag får extra jobb.

Som igår när jag åkte till Strömpilens ICA för att handla. Brukar köpa färdigt kokt "helg skinka" väl hemma skär jag bort all fet och sen gör fina skivor och tärnar det hela för att sen kunna lägga det på Pizza som jag gör själv. Det är billigt och bra.

image167Så igår när jag öppnade paketet med skinka och tänkte tärna den visade sig att rackar skinka var rå, men som tur är den rymde inte för jag höll fast den med kniven. Så nu är den på spisen och kokar. Föresten så är min Pizza rätt så populär hos ungdomar som hälsar på här hemma. Det brukar bli liksom ett mellanting mellan panpizza och vanlig pizza.

Jag tror att jag skriver receptet nedan så kanske ni testar det någon gång.

Pizza deg

En sats pizza deg räcker till en stor pizzabotten, lagom för sex personer.

Tid: 5 minuter + 30-50 minuter för jäsning.
4 dl fingervarmt vatten
1 paket torr jäst (50 gr)
8-9 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
5 msk olivolja

image2081. Lös upp jästen i lite av vattnet.
2. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja.
3. Rör ner vetemjölet, det ska bli en ganska lös deg.
4. Knåda degen ordentligt, helst för hand så att den blir smidig.
5. Ställ degen att jäsa i minst 30 minuter, har man tid kan den gärna jäsa länge i kylskåpet istället.

Kavla ut degen så den täcker hela långpannan, täck med tillbehör ( man tager det man haver) och grädda i ordentligt varm ugn (250°) i 10-15 minuter. De sista 5 minuter grädda bara på undersidan. Jag brukar under de sista 5 minuterna fixa Bearnaisesås, undomarna tycker om att lägga det på Pizza.

Ses snart igen på er!
Zack

NU KOMMER DET DE SURA

image164Det är inget konstigt alls det där med att vara rädd för tandläkare.

Är man inte rädd för behandlingen så är man rädd för räkningen. För min del är jag rädd för båda. Gjorde fyra besök om ca halvtimme vardera och notan oj, oj nästan tre tusen spänn. Snacka om kall dusch om något.

Hur i alla sina dagar ska man betala, men det löste sig. Man kan dela betalning så man kan klara av det hela. Men det kunde ha varit värre och då menar jag priset om jag inte valde att låta tandläkarkandidater arbeta med mina tänder.

image165Här på Tandläkarhögskolan i Umeå har man denna möjlighet och priset kan bli upp till 25-50 % lägre beroende på behandling. Jag vet inte (har inte tagit reda på det) om det är samma regel som gäller för tandläkare som för vanlig läkarbesök.

Så vitt jag känner till så kan man besöka vilken läkare som helst och på vilken ort som helst. Är det så även med tandläkarbesöket så har ni här ett tips om att spara pengar på just er tandläkarvård.

Hoppas att detta spar tips hjälper någon!

Detta får också bli sista inlegget för idag, ni får ha det riktigt bra resten av kvällen.

från Zack

Alla dessa MÅSTE

image161

Jag erkänner!

Jag hatar alla dessa "måste" de värsta av dem är att man måste betala räkningar.

För ett tag sen så glömde jag att betala en räkning, den ramlade faktiskt bakom datorn då jag höll på med Internetbetalningen och blev inte betald i rätt tid.

Redan nästa dag ringde företaget och tjejen i luren påpekade att deras faktura nummer bla bla bla inte var betald. Jag sa till henne att jag betalade alla räkningar jag hade. Nej sa hon vi har inte erhållit någon likvid från dig. Ja du, sa jag då hade er företag antagligen ingen tur vid dragningen! Men vad menar du frågade tjejen.

Du vet, berättade jag, jag har en stort gammal Stetson hatt. I den sätter jag alla räkningar som jag får. Skakar om hatten sen, blundar och tar ut tre räkningar och dom betalar jag omgående. Resten åker in i papperskorgen.

image163

Tystnad, tystnad, tystnad till slut hörde man: "Alltså, du måste skoja, så kan man ju inte göra!" Nej sa jag och skrattade till, men tro mig, nog har jag lust att göra det, det kan jag skriva under på.

Mina goda läsare, se det ovanstående som ett tips som inte är att rekommendera.

OK, ni ska ha det bra och jag ska och fixa mitt värsta måste :(Från Zack


Reinfäld och Plånboken

image159

Jag kan gott säga att politik är inte mitt största intresse.

Tittar jag dock ner i min plånbok börjar jag bli fundersam. Är arbetslös sedan allt för länge och Reinfäldts politik har gjort stort hål i börsen.

Inte blev det lättare för barnfamiljerna eller pensionärer heller så man börjar fråga sig hur i all sin dag hamnade dom vid makten? Kan inte tänka mig annat än att det måste ha varit ett STORT olycksfall i arbete vid föra valet. Nyfiken är jag så därav veckans fråga.

Du kan rösta i spalten till höger och du, var snäll och gör det.


från Zack

Höstlov i regn och rusk
vänner, ingen bra väder så här i början på höstlovet. Det är regn och rusk utanför min fönster. Vi får hoppas att det beror på att det är måndag och att vädret "tillfrisknar" snart.

För min del spelar det faktiskt ingen roll. Kommer inte att göra så mycket idag. Antar att det blir en vända till Strömmpilen ( köpcentra) för att handla och på eftermiddagen ska jag till Holmsund och hjälpa en vän att boxera bort sin gamla SAAB V-4.

Ja just ja, mat får man ju också lov att laga. Solstråle är hemma. Annars är man rätt så dålig på det där med att laga mat till sig själv, ven är inte det? Hur skötsam är du med din mat intag när du är ensam? Lika slarvig som jag eller?

På tal om maten, har ni något bra tips på snabb recept, med ingredienser som man inte behöver springa till affären och köpa utan någonting gött och enkelt? Tipsa gärnas :)

Nu är det dags för en cigarett. Ja, ja jag vet att jag bör sluta.

Ha det så länge!

Zack

POPOKATEPETL

image153

De mäktiga vulkanen Popokatepetl intill Teotiuhacán har lockat mig länge.

image156

Mexiko i sig är ett väldigt trevligt resmål fick jag höra av ett par vänner.

Det har börjat kitla i benen, kanske dags att börja spara för resan.

image154

Det blev inte så mycket bloggande idag. Det var en riktigt slö söndag.

Det var faktiskt väldigt skönt att slappa, har inte gjort någonting vettigt alls. Och inte måste man heller, eller hur. Solstråle var ju hos syrran så jag hade hela lägenheten för mig själv. Skönt ibland med barn fritt.

Funderade en hel del faktiskt. Singel sen länge, man kanske ska ändra sina prioriteringar. Se sig om efter en hjärtevän, barnen är ju stora nu och går på egen maskin. Hm, verkligen någonting att fundera över för Zack.

Ja, ja ungarna kommer väl att skratta "nu är han där igen men det blir inget av det som vanligt". De har försökt jaga mig ut till krogen med resultat att jag kom tillbaka med familjepizza.

Inte är jag kräsen eller tja kanske, lite, men vi får väl se!

Nu tror jag att det är dags för en kvälls macka och sen horisontalen, det är ju en dag imorgon med. Hoppas ni haft det trevligt i helgen.

Var rädda om varandra.

Kram och från Zack

Vintertid

image152bloggisar. Ja så, nu är det inte längre bara de fallna löven, mörka och kyliga nätter utan nu även klocka som påminner oss om att snart är det vinter. Hoppas att ni skruvade tillbaka klockan till vintertid. Inte för att man måste ;) utan för att det kanske blir lättare att komma till jobbet på Mååååååååååndamorgon .

Nej ni, nu ska jag faktiskt sätta på lite färsk kaffe så man vaknar ordentlig och kan skriva om någonting vettigt till er.

See you soon friends

Zack

Till mina bloggisar!

Hej på er så här mitt i natten.

Tack för att ni läser min blogg. Jag ska försöka vara saklig och skriva ärligt och öppet.

Det är dock så att jag är väldigt nyfiken på er som besöker mig så troget och skulle önska kunna komma och hälsa på och läsa era bloggar.

Om ni vill förbli anonyma så är det förstås helt i sin ordning.

Om inte så skriv gärna en kommentar typ "Jag var och hälsade på idag". Då har jag möjligheten att sätta er bland mina favoriter och hälsa på.

Tack än en gång för att ni läser min blogg :)

från Zack

Sveriges bloggkarta!

Jag vill faktiskt finnas på kartan över sveriges bloggar, så nu är det gjort.

från ZackZACK på bloggkartan.se

Halloween, halloween!

image156image157


Hoppas.......

Kära bloggisar vad tycker ni om de nya desinen.

Det tog lite tid men är klart nu. Om jag är nöjd med den?? Yes, men bara om ni är det.

Kommentar?

från Zack

Jag tror på kärleken!

image140image141 image142

image143

image144image145

image146

Kram på er alla

Zack


Odödlig

image136

Det är många gånger så att vi i svåra stunder behöver någonting att falla tillbaka på. Det kan vara vår älskade, vår familj eller våran vän. Ibland behöver vi minnas våra ljuva stunder från våra ungdoms år. Det viktiga är att det hjälper för då känner man sig inte ensam trots att man kanske är det.

Jag berättade att i min packning fanns även en gitarr. Så nu min vän, luta dig tillbaka, blunda och föreställ dig havet som brusar och syrsorna som sjunger. Känn doften av blommor blandad med den svaga doften av rök från brasan du sitter in till och känn värme från en hand i din. Tryck på play och lyssna på sånger jag spelade och sjöng en gång för länge sedan.

Jag hoppas att den känsla du får blir en fin avslutning på en kanske hektiskt dag. Dröm dig bort för en stund glöm alla problem och besvär och må riktigt bra.
I den sista videon pratar  man på mitt modersmål. Man behöver inte förstå man behöver bara blunda och lyssna. Känslan smyger sig på en sakta men säkert och den blir djupare och djupare. En känsla av saknad, nostalgi och en aning vemod smyger sig på.

image137 mina bloggisar och dröm sköna drömmar.

Zack

Som vanligt, snälla glöm inte , att klicka på mina baners (det kosta er ingenting) och så rösta gärna på veckans fråga om ni inte gjort det än.

I Månens sken

Med handen på hjärtat, den tiden var bland det bästa i min ungdom. Underbara minnen att blicka tillbaka på. Man små ler, nästan myser och känner lite nostalgi.

image128
Det hela började långt innan semestern. Min gode vän Alexander (Sascha) och jag tränade hårt för att orka cykla ca: 600 km ner till havet. Vi tränade tempo cykling, skrot lyftning och liknande. Planerade resvägen, rastplatser, övernattningar och inte minst ekonomi. Vi behövde inte så mycket pengar egentligen. Det mest viktiga är att ha pengar till mat för par tre dagar och att köpa tåg biljetter till återresan, vi tänkte inte cykla tillbaka.

När Sommaren sen kom packade vi våra väskor. Det viktigaste var reservdelarna i fall cyklarna pajade och sen förstås det vanliga toalett grejer tandkräm, deo, tandborste, tvål schampo samt rakkniven (ha, ha man fick börja raka sig). 4 par bad brallor två par jeans 4-5 t-shirts och 2 skjortor och min gitarr vill jag minnas. Behövs det mer kläder tänkte vi handla på platsen.

Då var det dax, det bar i väg. Vi hade ett relativt lugn tempo och passade på att njuta av omgivningen, nallade frukt och grönsaker på vägen och på natten reste vi vårt lilla tält, tände en brasa och plockade fram våra två gitarrer förstås.

Nästa morgon vaknade man med tuppen och samma sak igen tills vi kom fram. Det vi gjorde först av allt när vi var framme var att hoppa i vattnet. Första dopp i det underbart kalkberikade havet var det bästa, vattnet var så rent och klart att man kunde se hur djupt som helst. Helt galet underbart.

Nästa mål var det att hitta en bra kamping plats. Valet var väldigt utstuderat får jag erkänna. Det ska inte vara långt från de fina hotellen så att våra gitarrer kan höras men samtidigt tillräckligt långt borta så man inte kan se vad vi har för oss. Nästan som att finnas men inte synas. :) När vi ställde oss i ordning då var fällan gillrad.

image129

Vad då för fälla undrar ni säkert?

Ja, det är så att på platsen fanns det gott om ensamma tjejer/kvinnor framför allt från Tyskland. De var där utan sina män med tanke på att roa sig på bästa sättet och så mycket det bara går. Pengar hade de som gräs. Ni förstår våran tanke var inte att tillbringa 6 veckor i tält. ;) Först såg vi dom på stranden, pratade med dem och till kvällen bjöd dem till vår lilla kampingplats. Med lite vin, skön gitarr spel och sång, månen som speglade sig i vattnet med löftet om att den ska bevara hemligheter som utspelade sig framför dess milda ögon. Ni kan säkert räkna ut hur det hela slutade, med oss två som var lika äldiga som brasan vi satt framför. Min favorit var ju natt bad med....... ja ni vet och utan......... tja det vet ni också ;)

image130

Nästa natt behövde vi inte länge sova i tältet. När man lever så här fritt och underbart går sex veckor fort, väldigt fort. Det enda som ändrade sig var tjejerna vi träffade efter att de förra åkte tillbaka till sina respektive länder. Milda Matilda, känner att jag nästan rodnar när jag tänker tillbaka men vi var ärliga med tjejerna det lovar jag, raka puckar var det. Vi behövde dem och de hade inget emot att bli uppvaktade på vår harmlösa sätt. Alla var glada och nöjda. Som sagt en underbar tid i mitt liv.

image131

Allting har sin början och sitt slut så även saker och händelser i våra liv. Snart blir mitt liv ett HELVETE som gav mig mardrömmar i fem långa år men mer om detta nästa gång.

Var rädda om varandra, lev livet och låt den inte leva er.

Med från Zack

Hoppa inte på Blondinbella

Det är hur trevlig tjej som helst.

Jag minns när hon blev förtjust i detta med att pimpla.

Hon gick först på en kurs i ämnet så att ingen ska kunna säga: "titta dumma blondin kan inte pimpla". Sen köpte Blondinbella splitter nya redskap för pimplandet och begav sig ut på isen.

image126

När hon börjad borra håll i isen sa en röst uppifrån: "Snälla barn du lär inte få någon fisk där" hon tittade uppåt och sen flyttade sig tiotal meter bort och började på ett nytt håll men då sa rösten i gen: "men snälla tösen, jag sa ju att du inte kan få någon fisk här". Efter de sjunde försöket att göra ett hål i isen tittade hon upp och frågade rösten: Gud är det du som talar till mig? Nej tösen sa rösten, det är ishallens vaktmästare!

image134

Kontenta: Sök inte hos en person det som inte finns.

image127från Zack

Sex veckor Lyx
bloggisar,här är man pigg och kry idag, hur är det med er, en bra natt?

Idag kommer jag att berätta om Sommaren och ledigheten.

Det kommer att bli berättelsen om mina sex veckor Lyx vid Adriatiska havet i

image125

Dubrovnik,

351536-119

Budva

351536-121

och Split.

Där fanns de vackraste kvinnorna, det bästa vädret och den bästa tiden på året.

Man njöt vartenda stund och insöp alla underbara dofter av människor och natur.

Måste dess värre ut på stan en sväng så var snälla och ge er till tåls. Jag är tillbaka om par timmar.från Zack

Som vanligt, snälla glöm inte , att klicka på mina baners (det kosta er ingenting) och så rösta gärna på veckans fråga om ni inte gjort det än.

Helt slut

image118
Då var det dax att åter krama stjärnorna under Månens uppsyn! Sov så gott.

Zack

Var detta värt priset?

Att jaga kända varumärke, ja visst, ibland om man söker någonting särskilt. Men i regel betalar man bra mycket mer för en "märkes" produkt som tillverkas på samma fabrik för att sen förpackas olika beroende på vart den ska säljas.

Varor på bilden nedan handlade jag idag. Åkte dit för jag var i närheten av affären och ute efter ett slags godis som tyvärr var slut. Jag gjorde av med 182:60. Fick med mig det du ser på bilden.

image116

Mentos 3 pack 10 kr.
Sås Blåband 5 pack 15 kr.
Fleecepläd 140X160 29 kr.
Barnaängens hårbalsam 300 ml 15 kr.
Palmolive Shampo 400 ml 10 kr.
Tops 10 kr.
Vitalare dambinda 14 st. 15 kr.
Naggellack Rimmel 19 kr.
Body Boost C-vitamin 10 kr.
Tandkäm Sensodyne 19 kr.
Aluminiumfolie 11 kr.
Plastfolie 2X60 m 15:80 kr

Summa 182:60

12 produkter varav 10 kända varumärken.

Vars handlade jag då, ju på ÖVERSKOTTBOLAGET. Kan du köpa dessa produkter billigare? Ja, det går ju men förmodligen varje skott år ;) och då, inte alla produkter på en gång.

Det måste alltså inte kosta skjorta så tänk efter före, så länge man inte snattar grejer utan i vanlig ordning betalar för sig spelar det inte någon roll alls vars man handlar utan de priset man får betala för produkterna.

Vad tycker du själv?

CLICKA GÄRNA PÅ MINA BANNERS DET KOSTAR DIG INGENTING :)

från Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

MONEY MONEY MONEY

image111


Dags att hjälpas åt och börja spara pengar på våra utgifter.

Ju fler vi är dess mer sparar vi.

Så vänta inte hjälp till, en för alla, alla för en!

CLICKA GÄRNA PÅ MINA BANNERS DET KOSTAR DIG INGENTING :)

Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Spara 1000- lappar

image110
Hej Bloggisar,
min förhoppning är att detta inlägg skall vara längre och lägre och jätte lång.

Skicka till mig era egna BEPRÖVADE tips om att spara på utgifter av olika slag. Jag kommer att lägga till era tips här i dena inlägg.

Tacksam för er hjälp som kommer att hjälpa oss alla.

*******************************************

* Försök att få samma huvudförfallodag på alla dina försäkringar, när väl huvudförfallodagen börja närma sig beger offert förslag på alla dina försäkringar, du blir förvånad över resultatet.
Zack

* Storhandla varor som står sig länge när de bjuds för bra pris. Handla lite i sänder av varor som inte håller sig.
Zack

*Kolla oftare el priser, det är nu för tiden enkelt att byta elleverantör, byter vi ofta känner el leverantörer osäkerhet och är inte lika snabba på att höja priser.
Zack

Laga stora portioner och frys in... billigare och enklare. Bara att värma dagar man har ont om tid.
Lindiz

Tjäna pengar på din blogg på riktigt? Tja, tips om detta kan ni få skickad till er mailadress om ni lägger er mailadress i eventuell kommentar! Vissa blir inte glada om jag skriver det offentligt ;)

CLICKA GÄRNA PÅ MINA BANNERS DET KOSTAR DIG INGENTING :)
Zack

Välkomna med egna sparförslag!

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Skuldsanering

image107
mina bloggisar, klockan är bara fem men det verkar som om jag sovit tillräckligt inatt. Fick mitt kaffe och röka så nu bli det lite bloggande. Dagens tema? Ja, ni ser på bilden, pengar pengar pengar, en vara som det aldrig finns tillräckligt av!


image108

Ekonomi är någonting vi inte pratar om så ofta, i alla fall inte den egna ekonomin.
Säger man skuld då handlar det i regel om pengar man är skyldig någon. Säger vi skuldsanering då är skulderna antagligen så stora att det är svårt och/eller nästan omöjligt att betala tillbaka.

Man hamnar i en ond cirkel som gör livet till en pest. Men hjälp finns. Det vet vi förmodligen alla men tänker inte på det, man vill gärna så länge det går stoppa problemet längst bak i garderoben, källaren eller sopa det helt enkelt under mattan. Men tänk att saker har en förmåga att gro under mattan, växa och bli frodiga och större och större.

Det är egentligen oväsentligt varför man har hamnat i skuldfällan. Det kan vara allt möjligt. Försvarliga och oförsvaliga händelse. En skilsmässa och man får köpa ut gubben för att behålla huset. Sen blir man arbetslös och så sitter man där eller så satsar man på någonting man tror på bara att i nästa stund förlora allt man äger och har utom skulder förstås. Det kan vara spelberoende eller vår köplust så kallad Lyxfälla man vad det än är så skapar vi det själva. Man är och för blir sin egen lyckans smed.

Men man ska inte kasta in handduken och deppa, det är ingen ide att klaga heller (rätt som det är så kan din klagan göra någon glad, undvik detta om möjligt). Hjälp finns det att tillgå, hur länge till vet jag inte men just nu och en tid framåt finns den!

SKULDSANERING

Nästan alla Kommuner har ju någon form av konsumentrådgivning, ta reda på han/henne och be om hjälp. Det kan vara kö till personen men det är värt att vänta.

Det som är det viktigaste förutsättningen för att få skuldsanering är att skulderna måste vara minst tre (3) år gamla. Att du verkligen har försökt göra rätt för dig jämte dina fordringsägare och att du fyller i ansökningsblanketten för skuldsanering.

Den kan du få från konsument rådgivaren i din Kommun eller beställa direkt från Kronofogdemyndigheten. Det är Kronofogdemyndigheten som bestämmer och fordringsägare kan inte annat än acceptera beslutet. Du kommer förmodligen att få skuldsanering om du var öppen saklig och framför allt ärlig i din ansökan.

Ett positiv beslut om skuldsanering innebär att du under fem (5) år får leva på existensminimum (det kans du gör redan idag). Därefter är du SKULDFRI och förhoppningsvis så även förbli.Så, vänta inte på domedagen och att familje-förhållanden spricker innan du agerar, Det är ju så att när pengar problem och dålig ekonomi knackar på dörren så hoppar oftast kärleken genom fönstret.

Krama varandra och ha en bra dag.från Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Utmaningen

image103

UTMANAR

image104
Reglerna är följande:

1. Länka till den som utmanat dig.

2. Berätta 7 sanningar om dig själv.

3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.

4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


Jag fick uppmaning att köra hårt så

Here I come:

1. Det är jag som har alltid rätt tills motsattsen bevisas!

2. Det är två saker som jag älskar mest; det är att Äta & Älska!

3. Jag gillar inte att höra min egen röst!

4. Det bästa som någonsin hänt mig är mina två döttrar!

5. Hatar diskhögen i köket!

6. Jag tycker att vänner är ingenting man får utan någonting som man FÖRTJÄNAR.

7. Jag har äntligen slutat älska kvinnan som inte älskade mig.


Ha, det är min tur nu, jag utmanar:

Bella
Karolina
princesjess
Henrik
Cecilia
Manna
Sessan

Nu är jag klar och trött och jag ska gå och lägga mig och jag ska sova gött
och ni ska ha det jätte skönt och sussa gött ni med när så blir dags.

Oj vad många och och och det blev ;)

Tack för idagZack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Kan bara inte låta bli :)

att försöka skriva en mening med mest sökta ord på bloggportalen.

Så nu kommer ett försök:Tänk om Stureplansprofilerna skulle skriva en sexnovell med Blondinbella och Golhoran i huvudroller.

Ebba von Sydow skulle korrektur läsa manuset och se till så att det hela verkligen handlar om sex och inte bara vara en vanlig sexblogg. Sexnovellen skulle sluta med ett mord på Kungsholmen som tidningarna rubricerar som Kungsholmsmordet.

Nu när allt är klart tror jag att Magnus Uggla kommer att skriva en skojig låt om det hela ;).

Ha, jag fick till det! Hm, är jag riktigt klok? Tja, ibland.
Oftast är dessa tillfällen bara ett olyckfall i arbetet.

Med från Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)Till en vän

image94


My Dear Friend :)

Many people will walk in and out of your life.

But only true friends will leave footprints in your heart.

To handle yourself, use your head;

To handle others, use your heart.

Anger is only one letter short of danger.

If someone betrays you once, it is his fault;If he betrays you twice, it is your fault.

Great minds discuss ideas;

Average minds discuss events;

Small minds discuss people.

He, who loses money, loses much;

He, who loses a friend, loses much, much more;

He, who loses faith, loses all.

Beautiful young people are accidents of nature,

Learn from the mistakes of others. You can't live long enough to make them all yourself. ....

There is no beginning or end ....

image95

Yesterday is history.

image96

Tomorrow is mystery.

image98

Today is a gift.

image99

Tänker på dig

Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Power Point HJÄLP!!

Snälla, snälla, snälla är det någon där ute som kan hjälpa och förklara hur får man en pp presentation i sin blogg.

Jag skulle vara jätte tacksam.


image93

Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Till min Solstråle

Krya på dig sweetie
image92

Bamse kram från Pappa

Kvinnas Hjärna


Fick detta i mail korgen från en kompis med uppmaning:

"DET ÄR INGET *i*d*e ATT FÖRSÖKA ATT FÖRSTÅ"

Vad då, inte tycker jag att kvinnor är krångligare en vi män.
Men det är inte meningen att skapa debatt ifråga, det är bara en reflektion om vad kompisarna skickar till mig.


image91

Ha det :)

Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Salzburg, Wien, Budapest & Bucharest here we come!

Då var det dags för våran stora turné.

Tre uppsättningar, fyra städer och tre länder, mycket jobb men ah vad underbart.

image84

BUDAPEST


image85

WIENA

image89

MOZARTS SALZBURG

image88

BUCURESTI

Första dagen i varje stad är tuffast. Alla lastbilar skall lastas av och scenen skall i ordning ställas, sen är man ledig till nästa dag då proceduren ska upprepas med nästa pjäs, opera eller balett. Då jag aggerade ofta som statist fick man ju förstås vara närvarande vid föreställningen.

Vi presenterade:

Gisèlle Balett Koreograf: David Blair Musik: Adolphe Adam

Madame Butterfly av Giacomo Puccini

Turandot av Giacomo PucciniGisèlle BalettMadame ButterflyTurandot, her video med Nessum Dorma

Man kan ställa sig frågan om jag gillar Opera, O yes I just love it.

Med Opera är det så att man antigen älskar eller hatar den men Opera och klasiskt musik är någonting som man lär sig tycka om eller så har man de i blodet helt enkelt.

How ever, efter föreställningarna blev det natt bufe eller så som vi unga gjorde, ut på stan och utforska.

Mitt arbete kommer att föra mig nästa gång runt Jugoslavien.

Ha det gött alla bloggisarZack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Teater teater

image80


Det var alltid roligt att vara med när ett pjäs skapades från sketch.

Val av dekor och rekvisita, skådespelare inte minst, med alla repetitioner var det spännande arbetsplats. Mitt jobb vid ny uppsättningar började alltid med mötet med Scenografen. Man fick se hans skisser och ritningar samt hur han hade tänkt sig presentera tidsenligt scenografi för publiken. Sen var det bara att försöka uppfylla hans önskningar. Det som inte fanns i våran stora lager fick man tillverka i verkstan.

Kostym avdelning fick skisser för kläder, stilister och makeup folk fick i uppdrag att skapa peruker mustascher, ljus killarna fick fixa ljussättningen, ljud killen musik, dekoratörer fick snickra på dekoren, u name it, ett otroligt maskineri drogs igång.

image81

Jag hoppades vid varje föreställning att mina arbetsuppgifter ska lämna utrymme för annat, det där annat var att arbeta som statist i pjäsen, spännande roligt och mycket fin extra inkomst.

Inför varje premiär var det alltid så att allas nerver var på spänn. Det var rena myrstacken bakom kulisserna medan publiken fyllde lokalen. Genom hålet i ridån kikade man ut över alla damer i deras finaste afton klänningar och herrar i deras bästa utstyrsel.

image82

Beroende i vilken rad eller loge de satt kunde man få en viss uppfattning till vilken samhällsklass de hörde till.

Roligt och spännande känsla att vara del i det hela.

Och då, äntligen släcktes ljuset sakta ner musiken började och ridån gick upp.

image83

Föreställningen började.

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Good morning bloggisar

image78 Hejsan, hoppas er dag har börjat bra. Själv är jag rätt så tröt trots att jag sovit gott. Det vore tråkigt att bli sjuk. Jag hoppas få klara mig. Det känns då inte helt 100 få se hur det slutar.

I dag kommer jag att skriva om mina resor på Balkan, Det var en del tack före jobbet som jag älskade. Besökte Österrike, Ungern (ett kärt återseende) och Bulgarien. I mitt hemlandland reste jag också väldigt mycket, tack vore mitt arbete på teatern.Gästspel nästan var och varannan vecka.

Riktigt trevlig period i mitt liv. Ja ska ta och fixa lite mer kaffe sen kommer jag tillbaka till er som tycker om att läsa det jag skriver om Ha det gottis så länge. See ya

image79 Zack

Det är inte klokt

hur jag känner mig just nu.

image75

helt slut, det sägs att man börjar bli gammal när man behöver mer tid för att vila upp sig än att bli tröt. Men jag känner mig inte gammal får jag då säga, kanske bara utbränd ibland.

Symptomer på utbrändhet kommer här nedan, då gäller det att SE UPP.

image76

Så här visar sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta min bil. När jag började gå mot garaget upptäckte jag posten på hallbordet. "Jag borde kolla igenom posten innan jag tvättar bilen" sa jag till mig själv. Jag lade bilnycklarna på bordet, lade reklamen i papperskorgen under bordet och lade märke till att papperskorgen var full. Jag lade därför tillbaka räkningarna på bordet och beslöt mig för att tömma papperskorgen först.

Eftersom jag trots allt går förbi postlådan på vägen för att tömma papperskorgen kan jag lika väl betala räkningarna först. Jag ser mitt checkhäfte liggande på bordet, men, det finns bara en check kvar. Mina extra checker ligger på skrivbordet på kontoret, så jag går in på kontoret där jag finner en flaska juice som jag börjat dricka från. Jag skall börja leta efter mina checker, men först måste jag ställa undan juicen så att jag inte spiller ut den över skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör ställas in i kylen för att hållas kall.

På väg till köket för att ställa in juicen i kylen, fångar min blick en vas med blommor som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet och ser mina läsglasögon som jag letat efter hela morgonen liggande på bänken. Det är bäst att jag lägger tillbaka dem på mitt skrivbord, men först skall jag vattna blommorna. Jag lägger ifrån mig glasögonen på diskbänken och fyller en vattenkanna med vatten då jag plötsligt får syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi skall se på TV:n så kommer vi att leta efter fjärrkontrollen, men, ingen kommer ihåg att den ligger på köksbordet. Jag borde lägga tillbaka den, men först skall jag vattna blommorna.

Jag häller lite vatten på blommorna, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka fjärrkontrollen på bordet för att gå och hämta lite papper att torka upp vattnet med. Sedan går jag tillbaka till hallen för att försöka komma ihåg vad det var jag planerade att göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande inte tvättad, räkningarna är inte betalda, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är inte vattnade, det finns fortfarande bara en check i mitt checkhäfte, jag kan inte hitta TV:ns fjärrkontroll, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var bilnycklarna har blivit av. Jag försöker förstå varför ingenting har blivit gjort idag det är förbluffande för jag vet att jag varit upptagen hela dagen och jag är helt färdig. Jag är medveten om att detta är ett allvarligt problem och jag skall söka hjälp för det, men först skall jag kolla kommentarer i min blogg.

Kan inte du vara snäll och göra mig en tjänst?

Skriv gärna en kommentar på detta inlägg så att jag vet att jag publicerade den, för jag kan inte komma ihåg om jag redan gjort det.

Så nu ska jag gå och lägga mig innan jag glömmer det!

image77

Zack

Yeah, Drömvinsten

Alltså snacka om en underbar känsla.

Trodde aldrig att man kunde känna sig så lycklig som när det egna barnet föddes.
Det hände för exakt 28 år sen.

image70

Idag fyllde min förstfödda år. Hon är lika underbar nu som då.

En klippa att hålla i handen när det blåser snålt.

image73

Älskar dig tösen min.

Grattis på din födelsedag.

image74

Pappa

Bekänn färg människor


Kom igen folk, hur är det egentligen med er syn på VÅLDTÄCKT?

Är allt bara prat?

Bekänn färg, RÖSTA!!!

351536-68

image69

Peckinpahov film "Straw Dogs" var Oscar nominerad i categori bästa musik men samtidigt förbjuden i GB från 1984 till och med 2004, snacka om dubbel moral.Zack

Våldtäckt, kan man rättfärdiga den?

Det borde finnas bara ett svar på denna fråga men är det så?

För offren är svaret självklart, liksom för mig.

Gärningsmanen, har han tillräckligt med samvete för att svara på frågan?

Nej, det tycker jag inte, för om han hadde haft något samvete alls skulle frångan ALDRIG behövas ställa

image58
image59

Vad tycker du? Du kan rösta till höger i menyn!


Zack


30 Dagar fängelse

I nästa inlägg kommer ni att få möjlighet att ta ställning i en fråga!

Men först måste jag bara berätta om min erfarenhet när det gäller rättsystemet i vissa länder. Jag var väll just fyllda 17 år när händelsen inträffade. Cyklade sent från jobbet någon gång efter 23. Genade som vanligt genom parken när jag hörde rop om hjälp. Jag stannade upp och försökte lokalisera varifrån rösten kom? I månskenet såg jag då tre personer i gräset intill ank- dammen. Först trodde jag att de bara busade där i gräset men tjejens rop var äkta, hon var rädd och skräckslagen.

image62

Jag samlade modet och gick fram till dem, ena av grabbarna la benen på ryggen direkt men den andra var väldigt förbannad på mig och gick till angrepp. Nu när det var bara en motståndare kvar försvann min rädsla och ilska vällde fram, tro mig, jag bankade skiten ur han ordentligt.

Tjejen var fortfarande väldigt omskakad så jag hjälpte hon till polisen med grabben framför oss. Väll framme hos polisen så ringde han, antagligen till sin far för 10 - 15 minuter senare kom en man samtidigt som tjejens far. När papper var påskrivna gick vi hem.

20 dagar senare blev jag kallad till tingsrätten, som vittne trodde jag. Men inte, jag var den anklagade, kontenta av min insats, 30 dagar fängelse för misshandel och dryga böter som jag inte hadde råd med. Det blev inget åtal för försök till våldtäkt, det blev som det vackert kallas förlikning mellan parter.

image61

Blev jag besviken? Oh ja, gissa bara men tjejens far betalade mina böter och tjejen var på besök hos mig var och varannan dag så jag klarade mig rätt hyfsat.

Skulle jag göra om det? ABSOLUT, det gjorde jag senare under åren vid flera tillfällen och förlorade en och annan tand men det var det värt.

Jag skulle bli väldigt glad om vi skulle börja bry oss mer om varandra en vi i allmänhet gör och ingripa då nöden så kräver.Var rädda om varandraZack

Good morning bloggisarGood morning Bloggisar!

Hoppas ni sovit bättre än jag. Inga trevliga drömmar drömde man.
Dom fick mig dock att tänka tillbaka.

Så dagens tema kommer dess värre att handla om våld.

image65

Tror att jag ska förbereda både debatt och omröstning.

Ha en bra dag allihopa.Zack


Natti natti

Ska upp tidigt imorgon så jag önskar er alla en skön natt.


Zack!

Ensamheten

Vad tomt och ensamt det känns nu, när tjejerna är borta.

Jag saknar deras tjabbel och skratt!

Det kommr att blir skönt när de kommer tillbaka.

image54

Vist är det skönt att vara ensam när man så vill,

påtvingad ensamhet är dåck väldigt tungt :(Zack

Blondinbella

Tja, inte vet jag varför denna tjej retar upp så många ute i cyberspacen.

Inta tycker jag heller att det är någonting speciellt med henne, så vars är problemet?

Ni kanske ska följa mitt råd:

"Lått henne vara, om ni nu inte tycker om tösen".Väldigt tidigt har jag lärt mig att inte röra i skiten för då luktar och stinker den bara mera.

Eller hur?

Hon er varken den första eller den sista som är född med guld sked i mun, så surfa vidare och har kul. Det finns så många bloggar som är skrivna av tjejer och killar med båda fötterna på jorden.

Jag hittade mina favoriter på:

http://www.bloggtoppen.se

Här några förslag:

http://www.englasshowroom.com/
http://ungmamma15.blogg.se/
http://dreamhousecammy.blogspot.com/
http://kitchenbloom.blogg.se/
http://wiildthiing.blogg.se/
http://matsstrandberg.blogg.se/

Om dessa bloggar inte är i din smak (smaken är som baken, olika)

så sök vidare!

Till sist,

glöm inte att den som flyger allt för HÖGT faller så småningom väldigt LÅGTZack

Snyggt eller Sexigt


Snyggt
eller Sexigt eller ???????

image49

Döm själv och kommentera gärna!

image51from Zack

Hur skall man överleva

Det var minst sagt tufft att överleva. Snart 16 år gammal kommer jag då tillbaka till min hemstad.

image46Att få jobb var svårt och när man väll fick någonting så var det dåligt betalt utom på Järnvägen. Så det blev dit man begav sig varje morgon kl. tre. Man hoppades bli utplockad bland alla karlar som stod och hoppades som jag om att få göra ett dagsverke. Jobbet, huu, det var att lasta av Stenkol från vagnarna. Jag minns än idag hur förbajad stor spaden var, man tyckte att bara spaden vägde bly. Det var dock bara att bita ihop och jobba för att äta måste man. Händerna blödde mot kvällen men nästa dag kl. 3 var man där igen och hoppades.

Ena morgonen blev det då ingenting, med böjt huvud gick jag därifrån. När jag passerade en affär såg jag en äldre dam bära rätt så stora matkassar. Jag gick fram och frågade om jag får hjälpa bära dessa tunga kassar. Gärna sa damen och så blev det. Väll framme vid damens hus fick jag komma in med kassarna. Damen, Dragana heter hon föresten, trackade för hjälpen och frågade om jag fick någon frukost än? Jag skrattade faktiskt till och förklarade att jag mindes inte när jag åt frukost senast. Snäll var hon och serverade bröd, pålägg, mjölk, färska tomater och paprika. Jag tittade på henne och sa att jag är hungrig och att jag äter gärna men bara om jag efteråt kan hjälpa henne med mer saker som hon kanske behöver få gjort. Hon tyckte om det och vi var överens.

image47

På bakgården hade Dragana någon slags byggnad. Det visade sig att hon hyr ut rum till folk och att ena av rummen behövde fixas. Det blev snickeriarbete fram till lunch och sent på kvällen var jag klar. Under tiden jag jobbade såg jag att Dragana hade ett rätt så dragigt och kall rum på knappa 6 kvadrater som inte var i ordning ställd. Jag tog till mig modet och frågade om jag får sova över där, det gick ju bra. Senare renoverade jag rummet och fick bo där gratis tills jag äntligen tre månader senare fick jobbet som rekvisita förvaltare vid Nationella Teatern i Novi Sad.

image48

Jobb och boende, varm dusch och rinnande vatten, VILKEN LYCKA, turen har vänt....och kärleken är på väg...

Good morning bloggisar

image41Good morgon bloggisar, har just fått min Solstråle i väg till skolan. Nu får man tänka vad man ska laga för mat idag. Det där om "Varför är det så mycket månad kvar i slutet på pengarna" gör se påmind nu. Men det är löning på torsdag så det är relativt lugnt.

För ett par år sen i Spanien, San Augustin, lagade jag en konstig soppa! Jag trodde att det kommer att bli svårt för ungarna att få ner men inte, barnen tyckte jätte mycket om den så soppan finns i listan med "Pappis Recepter" det är nämligen så de kallar mina maträtter.

image44


Här nedan recept till:

image45Pappis Tomat Soppa

2 PKT 1L Passerade tomater
1,5 L Vatten
2 Tärningar köttbuljong
2 Tärningar grönsaksbuljong
1 Hackad gul lök
1½ dl. makaroner
eller 1 dl gröt ris
8-10 st. köttbullar delade i 4 bitar
1 matsked olja
1 tesked pulver paprika (ej stark)
1 krm torkat basillika (naturens läkemedel)


TILLAGNING:


Finhacka löken och fräs den med köttbullarna i mat fettet under lock, tillsätt pulverpaprika, fräs tills löken mjuknar, lägg i köttbuljongtärningar, passeradetomater och vatten och koka upp.

Tillsätt makaroner eller ris och rör om ofta tills det kokar upp på nytt, dra ner värmen till tvåan och låt sjuda i 20 min rör om ofta typ var 5 minut annars fastnar det i grytan.
Servera gärna med en klick Creme Fraiche och ost smörgåsar.

Smaklig måltid

Zack

Snart Måndag

image39Kära ni, nu börjar det bli dags att knyta sig.

Rätt så fin söndag var det. Min äldsta dotter var här hela helgen och sover över även i natt. Jätte skojigt.

Kram på er alla och natti natti :)

image40

       Zack

Lyxhora

Alexander Dunerfors skriver på Kanal 5 siten:


"Lyxhora gav idén till Sex and the City-skaparens nya

image38

Darren Stars nästa projekt - en serie om eskortflickor.

HBO och Sex and the City-skaparen Darren Star dyker snart åter ner i New York-kvinnornas relationer och sexliv. Någonting säger oss att projektet blir snäppet allvarligare denna gång ? sex, pengar och makt står i fokus i en skildring av Manhattans dyraste prostituerade.

Precis som hans förra tv-serie, som blev en inte så liten succé heller, bygger nya Diary of a Manhattan Call Girl på en roman i sin tur skriven av en kvinnlig krönikör. Författaren Tracy Quan hämtade inspiration i sin egna bakgrund i branschen, när hon skapade rollfiguren Nancy Chan.

Dessa kvinnor skäms inte alls för vad de gör. Tvärtom är detta livet de strävar efter, berättar Star. Ingen har egentligen granskat lyxflickornas värld, men den här serien tänker göra det.

Diary of a Manhattan Call Girl har länge varit ett hjärteprojekt för producenten Darren Star. Ett första manusutkast finns färdigt och det är bara en tidsfråga innan castingen börjar:"

Utan hem

Det var "rena barnleken" att komma tillbaka till min hemstad men hem kunde jag bara inte gå. Jag strövade runt omkring i flera dagar. Sova i parker och övergivna lokaler, trä kojor och liknande började ta ut sin rätt. Trä kojor var bäst för det fanns många lös/vilda springande hundar. Mat sen, tja, jag åt när jag hadde något att äta.

image34

Till slut tog polisen mig för som de trodde fylleri, jag, visade sig, vinglade kraftigt när jag gick. Väl på polisstationen upptäckte de att jag inte var full, "hungrig är han, det är vad han är" sa en kvinnlig polisutredare. De fixade par smörgåsar och lite saft, sen var det tillfälligt vistelse i en cell. Rätt så rädd var jag så jag uppgav mitt namn och min adress och gissa vem de ringde? Pappa förstås...Han kom sen på natten för att hämta mig, han menade att han var på annat ort vist "säkert" han skämdes väl förstås.

Utredaren frågade om hur länge jag varit borta, ett par dagar svarade han (Bull skit, det var nästan en hel vecka). Utredaren frågade vidare om han har anmält mig som saknad men pappa fick svara nej och grinade illa. "Fy fan vad han brydde sig om mig" Väl hemma blev det som vanligt stryk och det rejält, kunde inte sitta ordentligt på flera dagar.

image35

BJELOVAR

Till slut insåg han att jag kommer att rymma igen så han pratade med faster. Jag fick komma och bo med dem samt avsluta grundskolan i den lilla samhälle så heter Bjelovar. Någon vidare utbildning blev det inte så jag jobbade med det jag fick och klarade mig så gott jag kunde för hos faster gick det inte att bo länge, jag kostade för mycket då de redan hade sina tre barn. Mitt öde som vanligt, den trettonde kulingen hos suggan med bara 12 spenar :(
351536-37

Alltid i vägen och alltid för mycket men skam den som ger sig, bättre ska de bli och det blev det :) Man är sin egen lyckans smed, då, nu och för alltid.

image36
Zack

Beträffande Kvinnor

TILL ALLA MINA TJEJ KOMPISAR

image33

THIS IS A TOAST.... TO YOU ..

FOR THE MEN WHO HAVE YOU,

THE LOSERS WHO HAD YOU,

AND THE LUCKY PEOPLE WHO WILL MEET YOU!!


image32

Pretty sexy, pretty hot, pretty brave, pretty awesome,

pretty strong, pretty supportive!


DAMN I HAVE GREAT FRIENDS

Zack

Välj rätt flygbolag

Quality service from Qantas

351536-31

351536-30

Ett gott skratt förlänger livet sägs det...eller?

Zack

Are you so old...

Are you so old you chuckle or so young you have never heard it...

351536-23

"ME MUDDER"

When me prayers were poorly said Who tucked me in me widdle bed And spanked me till me arse was wed

351536-28

Me Mudder

Who took me from me cozy cot And put me on the ice cold pot And made me pee if I could not

351536-29

Me Mudder

And when the morning light would come And in me crib me dribbled some Who wiped me tiny widdle bum
 
351536-24

Me Mudder

Who would me hair so neatly part And hug me gently to her heart Who sometimes squeezed me till me fart

351536-25

Me Mudder

Who looked at me with eyebrows knit And nearly have a king size fit When in me Sunday pants me s***

351536-26

Me Mudder

When at night her bed did squeak Me raised me head to have a peak Who yelled at me to go to sleep

351536-27

Me Farver!


Spara pengar på BENSIN

Funderade länge och väl på hur jag ska lösa detta med den "BILLIGA" bensinen i vårat kära land!


Lösningen finns faktiskt dock drastiskt och tids krävande.


Det gäller att lära bilen åka spark helt enkelt.


Undrar du om jag är galen?


Tja, inte vet jag, titta själv och fundera!


351536-21


351536-22

Må gött folk, det är endå bara att skratta åt bensinproblemt, att gråta är inte lönt.

Zack

Det var inte planerat

Två år senare var det dags igen. Att rymma hemifrån var inte så roligt egentligen. Det gör man inte om man har en trevlig, lugn och harmoniskt hem. Det hade jag dess värre inte men jag hade ganska taskig styvmor. Pappa brydde sig inte om någonting annat än sig själv ,så ensam var jag, mycket ensam och utsatt.

tågAtt lifta igen tänkte jag inte göra det var visserligen spännande men farligt. Tåg ska jag ta tänkte jag men pengar, ja du, lite hade jag men bara till maten. Godståg får det bli, såg det på TV, man blir ju tågluffare om man inte åker fast förstås. När natten lagt sig smög jag ut till spåret och hoppade på ett tåg som jag viste var på väg till Zagreb. Tyckte mycket om min faster och kände mig trygg hos henne. Väl på tåget kurrade jag ihop mig i en hörna och somnade.


Dröm om min förvåning när jag insåg vars jag hade hamnat, i Ungern och Budapest, ett främmande land utan rese eller identitetshandlingar huh, huh vad jag har ställt det till för mig.

Budapest

Nyfikenheten tog dock över och en liten sitseeing blev det i alla fall. Men först det viktigaste, orientera sig ordentlig och lägga spåret och allt om tåget på minnet, detta blev min räddning och jag lyckades komma till Subotica i Jugoslavien, bara 150 km från min stad, resten var rena "barn leken", att komma över gränsen var både svårt och farligt men turen höll i sig, tack och lov. Jag undrade vars jag kommer att hamna nästa gång?

För det blir säkert en nästa gång.

351536-18

Din mor är död

Du som läser min blogg undrar kanske varför en 9 årig pojke rymmer hemifrån?
Jag ska berätta det kortfattat.

351536-18
Det var mycket bråk hemma vid. En kväll kommer då min mor och sätter sig bredvid mig på sängkanten och säger att hon måste prata med mig. Du är visserligen väldigt ung men du kommer att förstå sa hon inledningsvis och jag kännde att någonting hämskt kommer att ske.

Jag grät hejdlöst länge och väl då min mamma berättade att hon och pappa ska skiljas och att hon INTE är min mamma men att hon älskar mig som sin egen son..... Du var knappa året gammal när din pappa och jag gifte oss och jag har alltid älskat dig som min egen pojke. Mycket tankar och mycket sorg för en liten grabb som jag var då men livet går vidare ändå.

Någon gång senare frågade jag min far vars min riktiga mamma finns men fick höra att hon tyvärr är död.

Sänglakanen han inte svalna efter min "mamma" innan pappa hade en ny kvinna i sängen, min unga styvmor.


Mamma

Det som krokigt ska bli...

Novi Sad min barndoms stad

Älskar att resa, min första resa gjorde jag redan som 9-åring och den var ca 600 kilometer lång.

Jag rymde hemifrån till min faster från Novi Sad till Zagreb båda i forna Jugoslavien. Resan tog 16 timmar och var rena äventyret då jag liftade hela vägen.

Trött, hungrig och sliten var man till slut framme. När faster upptäckte att jag kom ensam ringde hon förstås min far och så småningom var jag hemma igen.

Ja, ja men, straff fick jag också, rejält med stryk och en månad utegångsförbud. Men som sagt spännande var det och skall göras om.

Novi Sad som ligger vackert intill Donau

Zagreb

Sydney351536-3

Min favorit stad är Sydney. Sydney är städernas stad tycker jag!

Är din favoritstad bättre?

Om du svarar JA var då vänlig och skicka bilder samt förklarning VARFÖR,
sen får läsarna rösta fram
City Of The Year :)

Zack

351536-2RSS 2.0