Att fylla kalkonen. . .

. . .man ska visst göra det om man ska tillaga kalkon till Julbordet. Jag frågade efter recept för god fyllning och det fick jag.

Nu är det så att jag inte är lika flitig son ni mina bloggisar så jag funderade hur man ska slippa fylla kalkonen? Och jag slapp det. God och gyllene brun blev den och citronsåsen passade som handen i handsken.

Hur gjorde man då för att slippa, hehe, man delar den i två halvor och stekte den så. Nu finns det inget hål att fylla den är borta yeah :)

 

image966Du behöver:

* 1 kalkon, 2-3 kg

Att pensla på:

* ½ dl olja

* ½ msk salt

* 2 krm svartpeppar

* ½ msk äkta soya

* 1 ½ tsk örtkrydda t.ex. timjan, oregano, rosmarin eller salvia

 

Gör så här:

Tina och skölj kalkonen. Dela den i halvor.

Rör ihop oljan med kryddorna och pensla på båda sidor.

Lägg dem med insidan upp i en långpanna och stek i mitten av ugnen i 175 grader i 45 minuter.

Vänd på kalkonhalvorna och pensla på resten av kryddblandningen.

Stek ytterligare 45 minuter.

Kalkonen är klar när köttsaften är vit genomskinnlig.

 

Kran från Zack


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

351536-747
RSS 2.0