Middagsmat
Äppelkarre med pepparrot
6 Portioner
1 kg Fläskkarre benfri
1 1/2 ts Salt
2 pn Svartpeppar
Sås
3 dl Steksky+buljong
2 dl Vispgrädde
2 tb Äppelmos
1 tb Riven färsk pepparrot
2 tb Vetemjöl
1/2 tb Kinesisk soya Salt Svartpeppar
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek tills termometern visar 85 grader. Tid ca 1 timme och 45 minuter. Vispa ur formen med lite buljong. Mät och sila skyn i en kastrull. Koka upp skyn. Tillsätt grädde, äppelmos och pepparrot. Rör ut mjölet i lite vatten. Rör ner det i såsen. Låt såsen koka 3-5 min. Smaksätt med salt, peppar och soya. Skär upp köttet. Servera med såsen, riven pepparrot, lättkokta äppelklyftor, kokt potatis och gröna bönor.
Detta ska jag testa till middag idag.
från Zack
6 Portioner
1 kg Fläskkarre benfri
1 1/2 ts Salt
2 pn Svartpeppar
Sås
3 dl Steksky+buljong
2 dl Vispgrädde
2 tb Äppelmos
1 tb Riven färsk pepparrot
2 tb Vetemjöl
1/2 tb Kinesisk soya Salt Svartpeppar
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek tills termometern visar 85 grader. Tid ca 1 timme och 45 minuter. Vispa ur formen med lite buljong. Mät och sila skyn i en kastrull. Koka upp skyn. Tillsätt grädde, äppelmos och pepparrot. Rör ut mjölet i lite vatten. Rör ner det i såsen. Låt såsen koka 3-5 min. Smaksätt med salt, peppar och soya. Skär upp köttet. Servera med såsen, riven pepparrot, lättkokta äppelklyftor, kokt potatis och gröna bönor.
Detta ska jag testa till middag idag.
från Zack
Kommentarer