Middagsmat

Äppelkarre med pepparrot


6 Portioner

1 kg Fläskkarre benfri
1 1/2 ts Salt
2 pn Svartpeppar

Sås

3 dl Steksky+buljong
2 dl Vispgrädde
2 tb Äppelmos
1 tb Riven färsk pepparrot
2 tb Vetemjöl
1/2 tb Kinesisk soya Salt Svartpeppar

Tillagning


Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek tills termometern visar 85 grader. Tid ca 1 timme och 45 minuter. Vispa ur formen med lite buljong. Mät och sila skyn i en kastrull. Koka upp skyn. Tillsätt grädde, äppelmos och pepparrot. Rör ut mjölet i lite vatten. Rör ner det i såsen. Låt såsen koka 3-5 min. Smaksätt med salt, peppar och soya. Skär upp köttet. Servera med såsen, riven pepparrot, lättkokta äppelklyftor, kokt potatis och gröna bönor.

image655

Detta ska jag testa till middag idag.



från Zack

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

351536-747
RSS 2.0