Extra jobb

Som igår när jag åkte till Strömpilens ICA för att handla. Brukar köpa färdigt kokt "helg skinka" väl hemma skär jag bort all fet och sen gör fina skivor och tärnar det hela för att sen kunna lägga det på Pizza som jag gör själv. Det är billigt och bra.

Jag tror att jag skriver receptet nedan så kanske ni testar det någon gång.
Pizza deg
En sats pizza deg räcker till en stor pizzabotten, lagom för sex personer.
Tid: 5 minuter + 30-50 minuter för jäsning.
4 dl fingervarmt vatten
1 paket torr jäst (50 gr)
8-9 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
5 msk olivolja

2. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja.
3. Rör ner vetemjölet, det ska bli en ganska lös deg.
4. Knåda degen ordentligt, helst för hand så att den blir smidig.
5. Ställ degen att jäsa i minst 30 minuter, har man tid kan den gärna jäsa länge i kylskåpet istället.
Kavla ut degen så den täcker hela långpannan, täck med tillbehör ( man tager det man haver) och grädda i ordentligt varm ugn (250°) i 10-15 minuter. De sista 5 minuter grädda bara på undersidan. Jag brukar under de sista 5 minuterna fixa Bearnaisesås, undomarna tycker om att lägga det på Pizza.
Kommentarer
