Skuldsanering

image107
mina bloggisar, klockan är bara fem men det verkar som om jag sovit tillräckligt inatt. Fick mitt kaffe och röka så nu bli det lite bloggande. Dagens tema? Ja, ni ser på bilden, pengar pengar pengar, en vara som det aldrig finns tillräckligt av!


image108

Ekonomi är någonting vi inte pratar om så ofta, i alla fall inte den egna ekonomin.
Säger man skuld då handlar det i regel om pengar man är skyldig någon. Säger vi skuldsanering då är skulderna antagligen så stora att det är svårt och/eller nästan omöjligt att betala tillbaka.

Man hamnar i en ond cirkel som gör livet till en pest. Men hjälp finns. Det vet vi förmodligen alla men tänker inte på det, man vill gärna så länge det går stoppa problemet längst bak i garderoben, källaren eller sopa det helt enkelt under mattan. Men tänk att saker har en förmåga att gro under mattan, växa och bli frodiga och större och större.

Det är egentligen oväsentligt varför man har hamnat i skuldfällan. Det kan vara allt möjligt. Försvarliga och oförsvaliga händelse. En skilsmässa och man får köpa ut gubben för att behålla huset. Sen blir man arbetslös och så sitter man där eller så satsar man på någonting man tror på bara att i nästa stund förlora allt man äger och har utom skulder förstås. Det kan vara spelberoende eller vår köplust så kallad Lyxfälla man vad det än är så skapar vi det själva. Man är och för blir sin egen lyckans smed.

Men man ska inte kasta in handduken och deppa, det är ingen ide att klaga heller (rätt som det är så kan din klagan göra någon glad, undvik detta om möjligt). Hjälp finns det att tillgå, hur länge till vet jag inte men just nu och en tid framåt finns den!

SKULDSANERING

Nästan alla Kommuner har ju någon form av konsumentrådgivning, ta reda på han/henne och be om hjälp. Det kan vara kö till personen men det är värt att vänta.

Det som är det viktigaste förutsättningen för att få skuldsanering är att skulderna måste vara minst tre (3) år gamla. Att du verkligen har försökt göra rätt för dig jämte dina fordringsägare och att du fyller i ansökningsblanketten för skuldsanering.

Den kan du få från konsument rådgivaren i din Kommun eller beställa direkt från Kronofogdemyndigheten. Det är Kronofogdemyndigheten som bestämmer och fordringsägare kan inte annat än acceptera beslutet. Du kommer förmodligen att få skuldsanering om du var öppen saklig och framför allt ärlig i din ansökan.

Ett positiv beslut om skuldsanering innebär att du under fem (5) år får leva på existensminimum (det kans du gör redan idag). Därefter är du SKULDFRI och förhoppningsvis så även förbli.



Så, vänta inte på domedagen och att familje-förhållanden spricker innan du agerar, Det är ju så att när pengar problem och dålig ekonomi knackar på dörren så hoppar oftast kärleken genom fönstret.

Krama varandra och ha en bra dag.



från Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

351536-747
RSS 2.0