Teater teater

image80


Det var alltid roligt att vara med när ett pjäs skapades från sketch.

Val av dekor och rekvisita, skådespelare inte minst, med alla repetitioner var det spännande arbetsplats. Mitt jobb vid ny uppsättningar började alltid med mötet med Scenografen. Man fick se hans skisser och ritningar samt hur han hade tänkt sig presentera tidsenligt scenografi för publiken. Sen var det bara att försöka uppfylla hans önskningar. Det som inte fanns i våran stora lager fick man tillverka i verkstan.

Kostym avdelning fick skisser för kläder, stilister och makeup folk fick i uppdrag att skapa peruker mustascher, ljus killarna fick fixa ljussättningen, ljud killen musik, dekoratörer fick snickra på dekoren, u name it, ett otroligt maskineri drogs igång.

image81

Jag hoppades vid varje föreställning att mina arbetsuppgifter ska lämna utrymme för annat, det där annat var att arbeta som statist i pjäsen, spännande roligt och mycket fin extra inkomst.

Inför varje premiär var det alltid så att allas nerver var på spänn. Det var rena myrstacken bakom kulisserna medan publiken fyllde lokalen. Genom hålet i ridån kikade man ut över alla damer i deras finaste afton klänningar och herrar i deras bästa utstyrsel.

image82

Beroende i vilken rad eller loge de satt kunde man få en viss uppfattning till vilken samhällsklass de hörde till.

Roligt och spännande känsla att vara del i det hela.

Och då, äntligen släcktes ljuset sakta ner musiken började och ridån gick upp.

image83

Föreställningen började.

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Zack

PS. Snälla, glöm inte att rösta i veckans fråga :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

351536-747
RSS 2.0